תפריט סגור

כיצד לבחור נכון עורך דין לדיני משפחה וירושה

בבואנו לבחור עו"ד למשפחה אשר ינהל עבורנו הליך משפטי אנו נתקלים בבלבול רב.

במאמר זה ננסה ובקצרה לתת טיפים ונקודות חשובות בבואנו לבחור עורך דין משפחה וירושה בשפה פשוטה וברורה.

בישראל קיימים למעלה מ 60,000 עורכי דין פעילים.

בשונה מנותני שירותים רבים לעו"ד עשויות להיות מס מומחיות ועל שלט משרדו לא בהכרח כתובות הן בצורה ברורה, בצורה זו ניתן לחשוב כי כל עורך דין המחזיק ברישיון הנו בר ידע ומיומנות לעסוק בתחום דיני משפחה וירושה.

היות והנחה מוטעית גורמת ללקוחות רבים לשכור שירותי עורכי דין שמידת בקיאותם בדיני משפחה אינו מלא או חלקי, זו לא פעם יוצא לנו כמשרד עו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה והירושה להתנהל מול משרדים שתחום מומחיותם הנו "רב תחומי" או עוסקים בדיני משפחה וירושה  "על הדרך".

במצב זה, לעיתים ואף שלא במכוון עורכי דין אינם עומדים איתנה על מלוא זכויות לקוחותיהם ולמעשה מסבים להם נזקים כלכליים עצומים – נזקים שלא ניתנים לתיקון בדיעבד.

כך לדוגמא, כפי שבתחום הרפואה ישנם תתי התמחויות נוספים כך בתחום עורכי הדין. כשם שלא היינו פונים לרופא שיניים בגין רגל שנשברה אלא לאורתופד כך היינו פונים אל עו"ד משפחה וירושה בעניין צוואה או הליך משפחתי אחר ולא לעו"ד תעבורה או פטנטים.

לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות - השאירו פרטים

Modern

אם כך כיצד נכון לבחור עו"ד למשפחה וירושה?

כימיה שקיפות ובקיאות: כמו כל דבר בחיים מדובר על נותן שירות לתקופה ולא לאירוע חד פעמי ומשכך רצוי לבחור עורך דין עמו קיימת כימיה והבנה תוך שעורך הדין שקוף וברור ללקוח, בשִׂימַת לב כי עורך הדין ידע לספק תשובות ברורות ומלאות אשר יעידו על בקיאות המלאה בתחום דיני המשפחה וירושה.

כלל ידוע כי מוטב שתחום עיסוקו של עוה"ד לא יעלה על שני ראשי תחומי עיסוק

לדוגמא

עו"ד למשפחה ומקרקעין

 מה נחשב לתחום דיני המשפחה וירושה?

כל הליך אשר הזיקה אליו הנו משפחתית כך בין היתר גירושין, נישואין, מזונות ילידים, אלימות במשפחה, צוואות, ירושות, התנגדויות לצוואות, הסכמי ממון וחיים משותפים, חוזים משפחתיים, הסכמי גירושין, ייפוי כח מתמשך, אפוטרופסות, סכסוך משפחתי בעניין מסחרי\עסקי וכיוצ"ב.

מדוע קיימת זיקה ישירה בין תחום דיני המשפחה וירושה לתחום המקרקעין?

היות ובבעלות רוב התאים המשפחתיים בישראל בעלות במקרקעין, הרי שבפירוק התא המשפחתי תידרש פעולה של הפרדה וחלוקה בזכויות משותפות בנכסי מקרקעין ומשכך תחום זה משיק לתחום דיני המשפחה והירושה באופן ישיר ומומלץ כי לעורך הדין למשפחה יהיה הידע, הניסיון והבקיאות בתחום זה.

נכון הדבר גם לענייני ירושות וצוואות שרוב המקרים מכילים נכסי מקרקעין אשר נדרשים טיפול.

האם עו"ד לענייני משפחה חייב להיות מגשר?

ככלל התשובה היא לא. יחד עם זאת, עורכי דין למשפחה וירושה רבים רוכשים הסמכה כמגשרים עם התמחות ספציפית בתחום דיני המשפחה. במצב זה היתרון הוא רב היות ועוה"ד בקיא היטב בתחום דיני המשפחה וכן בידיו הכלים להתמודד עם מחלוקות בין בני משפחה הן בענייני ירושה והן בענייני נישואים וגירושים תוך הנגשת דרישות הלקוח לצד השני בצורה מיטבית בה הצדדים יוכלו לחסוך זמן אנרגיה וכסף !

 

ממה רצוי להימנע או להיזהר?!

כלל ידוע הוא כי יודעים איך נכנסים לבית המשפט אך לא יודעים כיצד יוצאים ממנו. ולכן יש להזהר או לבדוק היטב מצבים בהם עורכי דין מבטיחים תוצאה כלשהיא בהליכים משפטיים היות ולשופט המובא בפניו תיק כזה או אחר קיים שיקול דעת לפסיקתו והכרעתו ומשכך אין וודאות מלאה לאף הליך, הגם אם הנך מחזיק באמת והצדק איתך.

מתנות חינם:

המשפטים "הזול עולה ביוקר" או "הזול זה היקר בתשלומים" שגור בפיהם של רבים ולא בכדי!

מומלץ להיזהר מפגישות ייעוץ חינמיות או ייצוג בהליכים ללא עלות שכן במקרים רבים חווים את המשמעות של "הזול עלה ביוקר" רק בדיעבד.

 

לסיום,

בבואנו לבחור עורך דין לענייני משפחה וירושה עלינו לוודא כי עוה"ד בקיא ובעל ניסיון גם בענייני מקרקעין היות וכאמור תחום המקרקעין בעל זיקה ישירה לתחום דיני המשפחה וירושה. עוד עלינו לוודא כי קיימת כימיה בין עוה"ד לנו כלקוחות שכן מרבית הטיפולים לעיתים לוקחים זמן רב ועלינו להיות בקשר רציף עם עוה"ד. כמו כן, רצוי לקבל המלצות או לחפש אחר ביקורות ברשת אודות שירותיו של עוה"ד ובכך להתרשם מדעת ההמונים שקיבלו שירות מאותו עו"ד.

 

לעורך דין ונוטריון אביחי דמארי, ניסיון רב והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.

עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.

כתיבת תגובה

Call Now Button