עורך דין הסכם ממון ידועים בציבור
בניגוד לזוגות נישואים אשר נישאו לאחר שנת 1974 ועליהם חל חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, על זוגות שאינם נשואים חלה "הלכת השיתוף".
הסכם ממון המוכר גם כהסכם חיים משותפים או הסכם זוגיות, הינו הסכם שמטרתו להסדיר ולהגדיר את מערכת היחסים הרכושיים והממוניים בין בני זוג ידועים בציבור.
ידועים בציבור הם למעשה בני זוג המנהלים משק בית משותף, אך אינם נשואים זה לזו. הסכם ממון וחיים משותפים מסדיר סוגיות שונות הצפות מהמערכת הזוגית ובעיקרה חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פירוד או סיום קשר הזוגיות.
עריכת הסכם ממון או הסכם חיים משותפים בין בני זוג מעניקה לבני הזוג וודאות משפטית, עד כמה ניתן, במקרה של פירוד או סיום מערכת היחסים הזוגית.
בניגוד לזוגות נשואים אשר מועד הנישואים קובע את מועד התחלת השיתוף בין הצדדים, בזוגות הידועים בציבור לא כך הדבר, וקיים קושי רב לקבוע את מועד התחלת השיתוף בין הצדדים.
ולכן, עריכת הסכם ממון או הסכם חיים משותפים למעשה קובעים ומגדירים את מועד התחלת השיתוף, אם בכלל, כמו גם אלו נכסים יהיו ברי איזון בין הצדדים ואלו לאו, כמו גם המועדים אשר יקנו את הזכות לאיזון המשאבים בין הצדדים.
חשוב לציין, כי בהיעדר הסכם ממון או הסכם חיים משותפים, המשטר הרכושי החל על זוגות ידועים בציבור הוא "הלכת השיתוף" אשר משמעותה היא – כי כל אחד מבני הזוג יכול לטעון לזכויות ברכושו של בן הזוג השני – ללא קשר אם נרכש על ידו ובין אם לאו, בין אם ניתן בירושה ובין אם לאו, בין אם נתקבל במתנה ובין אם לאו, ובלבד כי בן הזוג התובע יוכיח כוונת שיתוף ספציפי באותו נכס.
מיותר לציין, כי באין הסכם ממון, זוגות ידועים בציבור רבים נאלצים להתכתש ולהתעמת בבתי המשפט במטרה להוכיח כוונות שיתוף בנכסים כאלה ואחרים של מי מבני הזוג. עריכת הסכם ממון לזוגות ידועים בציבור היא למעשה מעין "תעודת ביטוח" לבעל הרכוש.
חשוב לדעת, כי הסכם ממון בין ידועים בציבור יש לאשרו אך ורק בפני טריבונל שיפוטי ולא באמצעות נוטריון, שכן, סמכותו של הנוטריון לאשר הסכם ממון ניתנה ובלבד כי יאשרו בסמוך לנישואין, ומכאן, הרי שזוגות ידועים בציבור אינם נשואים ו/או אין בכוונתם להינשא, ובאין נישואין – אין הנוטריון מוסמך לאשר הסכם ממון.
רוצה לומר כי הסכם ממון בין ידועים בציבור יש לאשר במסגרת פניה לטריבונל שיפוטי כדוגמת בית המשפט לענייני משפחה.
לעורך דין אביחי דמארי, ניסיון רב והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.
עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.
ככל ואתם נדרשים לטיפול עורך דין בענייני משפחה וירושה הנכם מוזמנים לפנות אלינו לשירותי עורך דין אביחי דמארי בתחומי המשפחה, ירושה, גירושין ומקרקעין בטל 03-5185888
ובמקרים דחופים בטל: 053-7551900 או השאירו פרטים בטופס ונשוב אליכם בהקדם
זקוקים לשירותי עורך דין הסכם ממון?
אל תהססו (!) צרו קשר עוד היום בטל 03-5185888
ואנו נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או הבהרה.
זקוקים למידע אודות ביטול הסכם ממון ידועים בציבור לחץ כאן!