עו"ד ייפוי כח מתמשך
כאשר בן משפחה מאבד את הכשרות שלו לקבל החלטות עבור עצמו צריכים הקרובים אליו לפנות באמצעות עורך דין לענייני משפחה לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס על אותו אדם, והפונה ככל ויעמוד בתנאים הופך להיות מקבל ההחלטות על האדם שאיבד את כשרותו בכל ענייניו.
עריכת ייפוי כח מתמשך נועדה לשמש כחלופה למינוי אפוטרופוס ובמטרה להימנע מכך.
הדבר לרוב עולה בהקשרים של אנשים מבוגרים או כאלו הסובלים ממחלות העלולות לפגוע בצלילותם.
הבעיה במינוי אפוטרופוס היא שהליך זה טומן בחובו בירוקרטיה רבה והתחייבויות רבות של האפוטרופוס הכוללות דיווחים לאפוטרופוס הכללי, דיווחים לבית המשפט, הגשת בקשות לאפוטרופוס הכללי ועוד התחייבויות רבות אחרות.
אלה גוררות התעסקות פרוצדוראלית ובירוקרטית בכל עניין הקשור לאדם אשר מונה לו אפוטרופוס וכן בהוצאות כלכליות רבות אשר עליהן יש לדווח לגורמי הפיקוח.
[elementor-template id="4951"]
ההבדל בין אפוטרופסות לייפוי כח מתמשך:
במה שונה ייפוי כח מתמשך ממינוי אפוטרופוס?
ראשית, בעוד מינוי אפוטרופוס מתרחש לאחר שהאדם מאבד את כשרותו, ייפוי כח מתמשך מאפשר לאדם למנות מיופה כח כאשר הוא עדיין בעל מסוגלות לקבל החלטות הנוגעות לענייניו.
כך הוא יכול לקבוע מה יעשה ברכושו, אופן הטיפול הרפואי בו הוא מעוניין ומי יהיה אמון על ביצוע הוראותיו.
זאת בניגוד למינוי אפוטרופוס, תהליך השולל מאותו אדם את החירות לקבל החלטות אלו בעצמו.
לעריכת ייפוי כח מתמשך יתרונות רבים על פני מינוי אפוטרופוס ביניהם אך לא רק חסכון בבירוקרטיה סבוכה, ביטול צורך בהגשת דוחות לאפוטרופוס הכללי, הימנעות מהצורך בהגשת בקשות לבית המשפט שמחויבים במקרה של מינוי אפוטרופוס.
בנוסף אין צורך בפניה לבית משפט לענייני משפחה למעט מקרים חריגים, ואין צורך בהגשת דו”חות רואה חשבון ליחידת הפיקוח שהינם חובה במינוי אפוטרופוס.
ייפוי כח מתמשך שנערך על ידי עורך דין ייפוי כח מתמשך מונע מאבק בין ילדים, לעניין זהות מיופה הכח ועל קיום הוראות נותן ייפוי הכח.
בייפוי כח מתמשך יכול נותן ייפוי הכח לקבוע את זהות מיופה הכח וחליפיו בעוד שבמינוי אפוטרופוס בית המשפט קובע את זהות האפוטרופוס אף אם זה היה בניגוד לרצון של האדם שמונה לו אפוטרופוס.
הפרטים הטכניים של ייפוי כח מתמשך:
לאחר שעורך דין ייפוי כח מתמשך ביצע הפקדה של ייפוי הכח המתמשך הוא ייכנס לתוקף רק כאשר מוצג אישור רפואי הקובע כי נותן ייפוי הכח המתמשך אינו מסוגל עוד לטפל בענייניו.
יחד עם זאת החוק מאפשר לנותן ייפוי הכח להגדיר בעצמו באי אלו מצבים ברצונו שייפוי הוכח ייכנס לתוקפו.
לדוגמא: נותן ייפוי הכח יכול לקבוע כי כל מצב בו הוא יהיה מאושפז מעל 7 ימים בבית חולים ייכנס ייפוי הכח לתוקפו.
דוגמוא נוספת: נותן ייפוי הכח יכול לקבוע כי ייפוי הכח המתמשך ייכנס לתוקפו במצב בו יאבד את יכולת הדיבור, במצב בו יהיה חולה במחלה ספציפית, במצב בו חלילה יאבד את יכולת הניידות וכיוצ”ב.
יש לציין כי אין רשימה סגורה של מצבים בהם ייפוי הכח ייכנס לתוקפו ונותן ייפוי הכח רשאי להגדיר כל מצב בו מעוניין כי ייפוי הכח ייכנס לתוקפו.
כל אדם מעל בגיר (מעל גיל 18) שלא מונה לו אפוטרופוס או שאין ייפוי כח מתמשך תקף בענייניו יכול להתמנות כמיופה כח, וכל אדם בגיר יכול למנות מיופה כח עבורו.
אדם יכול למנות לדוגמא את כל ילדיו או כל אחד מהם לחוד.
גם לאחר שייפוי כח מתמשך נכנס לתוקף, אם צלילות הממנה שבה אליו הוא יכול לקבל החלטות בענייניו אך דבר זה תלוי במצבו ורצונו של הממנה והוא רשאי למסור הנחיות מקדימות בנושא למיופי הכח בעת עריכת ייפוי כח מתמשך שנערך ע"י עורך דין ייפוי כח מתמשך.
נותן ייפוי הכח רשאי לקבוע מיודעים שלמעשה יוכלו לפקח על פעולותיו של מיופה הכח ולוודא כי נעשים לטובת נותן ייפוי הכח, ומיופה הכח יהיו מחויבים לדווח למיודעים על פעולותיהם.
במקרה בו המיודעים מגלים כי פעולות מיופה הכח אינן בהתאם להנחיות נותן ייפוי הכח או טובתו יהיו רשאים המיודעים לפנות לאפוטרופוס הכללי ולבית המשפט.
[elementor-template id="4951"]
באילו מצבים יכול להתבטל ייפוי כח מתמשך?
נותן ייפוי הכח בעצמו יכול לבטל את ייפוי הכח למעט במקרה בו ייפוי הכח נכנס לתוקף ובמסגרת ייפוי הכח נותן ייפוי הכח הגביל עצמו מלבטל את ייפוי הכח לאחר שנכנס לתוקפו.
ייפוי הכח יכול גם להתבטל במקרה בו מיופה הכח הודיע על רצונו לבטל את עצם היותו מיופה כח.
באין מיופה כח חליפי הרי שייתכן ובכל זאת ימנו לאותו נותן ייפוי כח אפוטרופוס.
לסיכום, קיום ייפוי כח מתמשך מאפשר לאדם לתכנן את גילו המתבגר בעודו צלול לרבות את מה שייעשה ברכושו ומי ינהל את ענייניו, דבר הנשלל ממנו ככל וממונה לו אפוטרופוס.
בנוסף עורך דין ייפוי כח מתמשך חוסך בירוקרטיה רבה ומונע תהליכים מייגעים של הגשת בקשות ודיווחים שונים לגופים רבים ובסופו של דבר מאפשר לאדם להמשיך לנהל את חייו בראש שקט בלי לדאוג מה יקרה כאשר לא יוכל לקבל החלטות בעצמו.
לעורך דין אביחי דמארי, ניסיון רב בעריכת ייפוי כח מתמשך והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.
עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.
ככל ואתם נדרשים לטיפול עורך דין בענייני משפחה וירושה ועריכת ייפוי כח מתמשך הנכם מוזמנים לפנות אלינו לשירותי עורך דין אביחי דמארי בתחומי המשפחה, ירושה, גירושין ומקרקעין בטל 03-5185888 ובמקרים דחופים בטל: 053-7551900
תוכן עניינים