תפריט סגור

שאלות ותשובות – הסכמי ממון עו"ד אביחי דמארי משיב לשאלות נפוצות

שאלות ותשובות הסכמי ממון מאת: עורך דין אביחי דמארי

שאלה:

האם ניתן לערוך הסכם ממון לאחר נישואין?

תשובה:

חוק יחסי הממון בין בני זוג מאפשר למעשה להגדיר בהסכם בין צדדים את יחסי הממון ביניהם הן במהלך הנישואין והן במועד פקיעתם.

השוני העיקרי בין עריכת הסכם בטרם הנישואין ובין לאחר הנישואים הוא דרך אישור ההסכם.

כלומר, אם הצדדים ערכו את הסכם הממון בטרם נישאו, יש באפשרותם לאשר את ההסכם בפני נוטריון, רשם נישואין, בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני.

אם ערכו הצדדים את הסכם הממון לאחר מועד הנישואים, יש לאשר את הסכם הממון אך ורק באמצעות ערכאה שיפוטית היינו בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני.

[elementor-template id="4479"]


שאלה:

האם הסכם ממון שלפני הנישואין מכסה רכוש שבן זוג "ירש" לאחר הנישואין?

תשובה:

באופן עקרוני, ניתן להעלות כל סיטואציה ומענה לה בהסכם ממון. חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע, כי מתנות וירושות שקיבלו מי מהצדדים במהלך חיי הנישואים אינם נכסים שיש לאזנם בין בני הזוג בשעת הפירוד חו"ח. אולם, רצוי ואף מומלץ לתת התייחסות לנושא במידה ועורכים הסכם ממון וזאת על אף העובדה שהחוק קובע כי מתנות וירושות אינם נכסים שיש לאזנם בשעת פירוד וזאת על מנת למנוע ספקות ו/או ניסיונות ל"נגיסה" ברכושו של מי מהצדדים.


שאלה:

למה לא כדאי לעשות הסכם ממון לפי הסכם ממון שניתן למצוא באינטרנט?

תשובה:

אסור בתכלית האיסור להשתמש בשבלונה ו/או הסכם ממון שלא נערך בהתאם לנסיבות הצדדים. כל זוג נסיבותיו שונות מאחר גם אם אופי ההסכם זהה. יש לתת התייחסות רבה לנסיבות הצדדים דבר אשר יסייע באם מי מהצדדים יחפוץ בביטול ההסכם מטעמים פסולים ו/או שיקולים זרים.

על הסכם ממון להיערך באופן שאינו משתמע לשתי פנים אחרת יש מקום לפרשנויות שלמעשה שונות לחלוטין מכוונת הצדדים בעת עריכת ההסכם. לא אחת, פורשו הסכמי ממון ע"י בית המשפט ובעקבות עתירת מי מהצדדים לפרשנות של סעיפים בדרך המקלה עימם ובכך הסכם הממון איבד למעשה את תוקפו! אין לחתום על הסכם שלא נערך ע"י בר סמכה ו/או ע"י עורך דין המתמחה בדיני משפחה אשר מכיר ומודע לנקודות התורפה בהסכמי הממון!


שאלה:

מה המרכיבים החשובים ביותר בהסכם הממון?

תשובה:

גם כאן התשובה היא תלוית נסיבות. כלומר, בהסכם ממון יש לתת התייחסות למספר מרכיבים כגון – מועד הכירות הצדדים, הגדרת האופי הכלכלי של הצדדים, התייחסות לנכסים שצברו ו/או ייצברו ודרך חלוקתם בעת פקיעת הנישואים. יש לתת התייחסות לחליפי הנכסים ו/או הפירות שיניבו, מה קורה עם תנאים סוציאליים, מוניטין עסקי (לעצמאים) כושר השתכרות וכדו'.

שוב יודגש, כי כל הסכם יש לערוך בהתאם לנסיבות האישיות של הצדדים ועל הגדרת רצונם בכל הקשור ליחסי הממון בין הצדדים.


שאלה:

איך ניתן לעשות הסכם ממון מבלי להכניס אווירה של מתח בין בני הזוג?

תשובה:

מאחר ולא כל האצבעות שוות, כך גם בני האדם. ישנם אנשים שיכולים לראות ברצון מי מהצדדים לערוך הסכם כהבעת אי אמון ו/או כצעד טקטי ו/או חוסר ביטחון בזוגיות ו/או לחץ נפשי ו/או לחץ מבני המשפחה. הדרך הנכונה ביותר לעשות זאת ומבלי להכליל היא לחתום על הסכם ממון בטרם הנישואים, כך שמה שנותר הוא ליהנות מן הנישואים ככל שניתן מבלי לחשוב מה יהיה בעת פירוד (מאחר והדבר מוגדר בהסכם). דבר הגורם לעיתים למתח רב בין בני הזוג מבלי שחשבו כלל על פירוד.


שאלה:

מה האינטרס של בן/בת זוגי לעשות איתי הסכם ממון?

תשובה:

יכולים להיות כמה סיבות לרצון מי מהצדדים בהסכם. אין סיבה אחת ו/או עיקרית שבעטיה צד מבקש לערוך הסכם. לרוב, הסיבות זהות כגון שמירה על זכויות ו/או רכוש, ביטחון נפשי, ביטחון כלכלי, שמירה על מוניטין ובעיקר למנוע תביעות והליכים יקרים ומיותרים בבתי המשפט השונים.


שאלה:

האם להסכם ממון יש תקופה בה פג תוקפו?

תשובה:

להסכם ממון יש תוקף כל עוד לא שונה ע"י הצדדים ובהתאם לחוק. ישנם מקרים בהם צדדים קובעים בהסכם, כי ההסכם יעמוד בתוקפו לתקופה מוקצבת ו/או קובעים כי ההסכם יאבד מתוקפו בהתמלא תנאי מסוים אותו הגדירו בהסכם. היינו גם כאן ניתנת לצדדים אפשרות בחירה ביחס למועד פקיעת ההסכם אם בכלל.


שאלה:

מה הפרמטרים הקובעים את מחיר עריכת הסכם הממון?

תשובה:

באופן עקרוני, אין מחירון לפי פרמטרים. עלות ההסכם נקבעת עפ"י עורכו ועפ"י שיקול דעתו. שיקול מרכזי בקביעת עלות ההסכם היא הזמן שנדרש לעריכת ההסכם ו/או המנגנונים המשפטיים שנבנו על מנת לשמור על רצון הצדדים מבלי שיהיה מקום לפרשנות דבר המצריך זמן וחשיבה משפטית יצירתית.


שאלה:

האם ניתן לשפר את הסכם הממון אם יש שינוי ברכוש של בני הזוג? איך עושים זאת נכון?

תשובה:

באופן עקרוני, כל עוד הצדדים מסכימים לשינוי בהסכם, הם יכולים לעשות זאת בכל שעה. אך, לו ההסכם ייערך באופן מקצועי, כבר מראש תינתנה התייחסות למקרה בו ישנו שינוי ברכוש.


שאלה:

האם רכוש שבן הזוג הגיע איתו לפני החתונה מתחלק במידה ולא ערכנו הסכם ממון?

תשובה:

חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע כי צד שהגיע עם רכוש ערב נישואיו לבן הזוג יישאר עם כלל רכושו שהביא עמו. יחד עם זאת, במהלך החיים המשותפים, נכסים נמכרים, כספים מתערבבים ונוצר מצב בו קשה להוכיח מה הביא עמו כל צד ולכן צד שהגיע עם רכוש ו/או זכויות מוטב יהיה לו יערוך הסכם ממון בו יישמרו זכויותיו.

 

לעורך דין אביחי דמארי, ניסיון רב בעריכת הסכמי ממון וחיים משותפים והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.

עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.

ככל ואתם נדרשים לטיפול עורך דין בענייני משפחה וירושה הנכם מוזמנים לפנות אלינו לשירותי עורך דין אביחי דמארי בתחומי המשפחה, ירושה, גירושין ומקרקעין בטל 03-5185888

לקביעת פגישה מהירה חייגו: 053-7551900 או השאירו פרטים בטופס ונשוב אליכם בהקדם

ליטל ברגר
ליטל ברגר
13:19 20 Mar 22
קיבלנו שירות מעו"ד אביחי דמארי, שירות מצוין, אדיב, מהיר ואישי. לאחר שחיפשנו מס' עורכי דין הגענו אליו וקיבלנו שירות יוצא דופן שהבנו כבר מהשיחה הראשונה. ממליצה מאוד. תודה רבה אביחי!
Rakefet S
Rakefet S
14:57 02 Mar 22
עורך דין נעים, ברור, מקצועי,שהמטרה שלו לעזור ללקוחות כמה שיותר בגירושים, על .מנת שהם שיהיו כמה שיותר פשוטים וקליםהוא נתן אפילו מעבר לזמן המוקצה לפגישה, כדי לענות על כל השאלות עד שהבנתי עד הסוףכיף כזה שרות וככה נעים, במיוחד בנקודות האלה
Tamar Weisz
Tamar Weisz
16:29 25 Jan 22
ייעוץ אמין מקצועי ויסודי, עזר לי מאוד (כבר פעם שניה) תודה!
Adi Ankona
Adi Ankona
11:24 08 Jan 22
עו"ד מקצועי ואנושי, נתן ייעוץ איכותי וטיפל בתיק בצורה מרשימה עם תוצאה מעל למצופה.תודה לך עו"ד דמארי היקר
Bar Ilooz
Bar Ilooz
15:32 30 Dec 21
אין לי מה להגיד חוץ מדברים טוביםמקצועי ממש , יצירתי מבחינת שילוב פתרונות בתחום המשפט, הגוןפתר ופותר לי הרבה בעיותממליצה בחום ותדעו שאתם בידיים טובות איתו
לקריאת כל הביקורות
js_loader

[elementor-template id="4473"]

 

נותרתם עם שאלות ללא מענה?

אל תהססו (!) צרו קשר עוד היום עם עורך דין אביחי דמארי בטל: 03-5185888

ואנו נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או הבהרה.

צריכים מענה מהיר ? חייגו ללא התחייבות  053-7551900

תוכן עניינים

כתיבת תגובה

Call Now Button