ייפוי כוח מתמשך מהו ומדוע צריך עורך דין
במאמר הקצר שלפניכם תוכלו לקרוא ולהבין מהו ייפוי כוח מתמשך, מה עושה עורך דין ייפוי כוח מתמשך המתמחה בעריכת ייפוי כוח מתמשך, היכרות קצרה עם עולם המושגים הרלוונטי לייפוי הכוח ועוד. בנוסף, במאמר תוכלו למצוא שאלות נפוצות הנוגעות לייפוי כוח מתמשך.
ותשובות לשאלות הללו. לפני שנתחיל חשוב להבהיר – כל האמור להלן אינו מהווה ייעוץ משפטי, או תחליף לייעוץ משפטי.
[elementor-template id="4951"]
תארו לכם מצב בו מי מקרוביכם מאבד כשירותו ללא כל התראה מוקדמת מחמת מצב בריאותי או חלילה תאונה או כל מצב בו האדם אינו מסוגל לטפל עוד בענייניו.
במקרים מסוג זה ועד "להיוולדו" של ייפוי כוח מתמשך נדרשו בני המשפחה ובשעות קריטיות ולחוצות לפנות בבקשה לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס לאותו אדם או בן משפחה קרוב. עוד על עורך דין ייפוי כוח מתמשך בהמשך המאמר.
הליך מינוי אפוטרופסות כולל בחובו התחייבויות רבות כלפי אותו אדם אשר מונה כאפוטרופוס לרבות אך לא רק דיווחים לאפוטרופוס הכללי, דיווחים לבית המשפט, הגשת בקשות לאפוטרופוס הכללי ועוד התחייבויות רבות אשר גוררות התעסקות פרוצדוראלית ובירוקרטית בכל עניין הקשור לאדם אשר מונה לו אפוטרופוס וכן בהוצאות כלכליות רבות אשר עליהן יש לדווח מעת לעת לגורמי הפיקוח.
מיותר לציין, כי המדובר בביורוקרטיה מתישה תוך התעסקות שוטפת במסמכים ואסמכתאות שיש להגיש מעת לעת ליחידת הפיקוח על אפוטרופוסים.
לא עוד !
לפני מספר שנים "נולד" ייפוי כח מתמשך !
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לאדם לתכנן את עתידו וחייו בשלב בו הוא כשיר ויכול לקבל החלטות ולבצע פעולות ביחס לענייניו .
במסגרת יפוי כח מתמשך יכול אדם (להלן: “הממנה”) למנות אדם אחר (להלן: “מיופה הכח”) אשר ייקבל החלטות ביחס לענייניו האישיים, הרכושיים והרפואיים של הממנה.
בניגוד ליפוי כח רגיל אשר פוקע עם אובדן כשרותו של הממנה – כלומר במצב בו אינו יכול עוד לקבל החלטות ביחס למצבו – ייפוי כוח מתמשך נכנס לתוקפו רק בעת בה הממנה איבד את כשרותו ולא יהיה במצב בו מסוגל עוד להבין ו/או לקבל החלטות באותם עניינים אותם הגדיר במסגרת יפוי הכח המתמשך.
מלבד תהליך העריכה של יפוי הכח והפקדתו לאפוטרופוס הכללי לא נדרש מיופה הכח להגיש דיווחים ו/או בקשות לאפוטרופוס הכללי ועל מיופה הכח לפעול בהתאם להנחיות אותן התווה הממנה בעת עריכת יפוי הכח למעט במצבים חריגים כדוגמא פעולות במקרקעין אז יש לאשר את הפעולות בפני בית המשפט.
הלכה למעשה, המדובר בשינוי משמעותי וחיובי אשר נועד להקל על משפחות אשר בן משפחתם או קרוב אליהם איבד את כשרותו המשפטית תוך התחשבות מרבית ברצונו של הממנה ובהתאם להנחיות אותן הותיר בעת בה היה מסוגל לקבל החלטות ביחס ענייניו האישיים, הרכושיים והרפואיים.
[elementor-template id="4951"]
על עורך דין ייפוי כוח מתמשך
חשוב: יפוי כח מתמשך ניתן לערוך אך ורק ע”י עו”ד אשר עבר הכשרה ע”י משרד המשפטים ורשום במאגר עורכי הדין המוכשרים של האפוטרופוס הכללי.
מדוע צריך עורך דין ייפוי כוח מתמשך?
אחרי שהבנו (בכלליות) מה מטרתו של ייפוי כוח מתמשך, בואו נבין ביחד למה בכלל צריך עורך דין ייפוי כוח מתמשך לעריכת ייפוי כוח מתמשך.
- ראשית, נדרש עורך דין שעבר הסמכה של משרד המשפטים לעריכת ייפוי כח מתמשך.
- לאחר מכן, עורך הדין יישב עם האדם המבקש לחתום על ייפוי כח מתמשך – וינסח יחד עמו הנחיות חשובות שאותו חותם מבקש להעביר למיופיי כוחו ככל וחלילה יאבד כשירותו. ישיבה זו היא קריטית, משום שבעת הפעלת ייפוי הכוח המתמשך – מיופה הכח ייפעל בהתאם להנחיות אותן נתן האדם שחתם על ייפוי הכח המתמשך.
- בתום התהליך עורך הדין שערך את הייפוי כח המתמשך חותם ומפקיד את ייפוי הכח המתמשך ביחידת האפ' הכללי – דבר הנדרש לפי החוק כדי שייפוי הכוח המתמשך יאושר.
עורך דין יכול לסייע גם כשיש מחלוקת בין מספר מיופיי כוח, ובביטול של ייפוי כוח מתמשך במידת הצורך.
דברים שחשוב לדעת על סמכויות מיופה הכח על פי ייפוי כוח מתמשך
אחרי שכמעט כל המידע הבסיסי והחשוב לייפוי כוח מתמשך יושב לכם בראש – בואו נדבר על שלושה דברים קצת יותר מתקדמים. אל תדאגו, נקפיד לשמור על שפה הגיונית שרוב בני האדם יוכלו להבין (ולא רק עורכי דין):
- מיופה הכח אינו מוסמך לחתום על צוואה בשם נותן ייפוי הכח (הממנה).
- מיופה הכח אינו רשאי להמיר את דתו של הממנה.
- מיופה הכח אינו רשאי להצביע בבחירות בשם הממנה.
- מיופה הכח אינו רשאי למסור את ילדיו של הממנה לאימוץ.
- מיופה הכח אינו רשאי למכור נכסי מקרקעין של הממנה ללא אישור בית משפט.
- מיופה הכח אינו רשאי למנוע טיפולים מצילי חיים עבור הממנה.
לקבלת מידע נוסף אודות ייפוי כוח מתמשך ומשמעויות שונות ניתן לפנות לעורך דין אביחי דמארי ולקבל הסבר מפורט ומקיף.
תשובות לשאלות נפוצות
שאלה: מה עושים במקרה שהורה ייפה את כוחם של כל ילדיו בייפוי כוח מתמשך, ויש מחלוקת בין הילדים בנוגע לטיפול בהורה?
תשובה: דעתו של אף אחד ממיופיי הכוח אינה חשובה או נכונה יותר משל כל מיופה כוח אחר – אלא אם כן הדבר נכתב במפורש במסמך ייפוי הכוח. במקרה של מחלוקת בין מספר מייפי כוח, ניתן לפנות לגישור או לעורך דין משפחה לליבון הסוגייה ובהיעדר הסכמות המחלוקת תוכרע ע"י בית משפט לענייני משפחה.
שאלה: מי מפקח על מיופה כוח במסגרת ייפוי כוח מתמשך?
תשובה: בניגוד לאפוטרופוס, החוק אינו מגדיר חובת פיקוח על מיופה כוח בייפוי כוח מתמשך. יחד עם זאת, ניתן להכניס סעיף פיקוח בעריכת ייפוי כוח מתמשך במידת הצורך ובהתאם לרצון הממנה. אם סוגיה זו מטרידה אתכם, אתם מוזמנים להציף אותה מול עורך הדין שעורך את ייפוי הכוח המתמשך שלכם.
עורך דין ונוטריון אביחי דמארי – עורך דין ייפוי כוח מתמשך
עורך דין ונוטריון אביחי דמארי מביא עמו ניסיון רב בעריכת ייפוי כוח מתמשך, והוא טיפל בעשרות תיקים בתחומי המשפחה והירושה. עורך דין ונוטריון אביחי דמארי ושותפיו למשרד מאמינים בעמידה בסטנדרטים גבוהים, שאיפה למצוינות והפגנת מקצוענות.
סיכום
לסיכום, חשוב ומומלץ ביותר לערוך ייפוי כוח מתמשך בהקדם. לחתימה על ייפוי כוח מתמשך מוצלח – חייבים לפנות לעורך דין משפחה הבקיא בנבכי ההליך, כמו עורך הדין ונוטריון אביחי דמארי.
לעורך דין אביחי דמארי, ניסיון רב בעריכת ייפוי כח מתמשך והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.
עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.
ככל ואתם נדרשים לטיפול עורך דין בענייני משפחה וירושה הנכם מוזמנים לפנות אלינו לשירותי עורך דין ייפוי כוח מתמשך – אביחי דמארי בתחומי המשפחה, ירושה, גירושין ומקרקעין בטל 03-5185888 ולמענה מהיר
בטל: 053-7551900
למידע נוסף אודות ייפוי כוח מתמשך פנו עוד היום לעורך דין אביחי דמארי
בטל: 03-5185888 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
חזרה לדף הבית לחץ כאן!
תוכן עניינים