צו קיום צוואה
צו קיום צוואה מהו? צו קיום צוואה, הינו צו שניתן לבקש לאחר פטירת אדם אשר הותיר אחריו צוואה המפרטת, מה יעשה ברכושו ובעזבונו לאחר פטירתו. כלומר, לא די בכך שהמנוח הותיר אחריו צוואה כתובה...
סיפורים רבים סופרו בעולם דיני הירושה כאשר אדם קרוב נפטר ולפתע מישהו מבני המשפחה "שולף" צוואה במסגרתה ציווה הנפטר את כלל רכושו לזוכה אחד מכל בני המשפחה.
במקרים אלו ולרוב ישר עולה הרצון להתנגד לאותה הצוואה. אז נשאלת השאלה האם ניתן?
כעניין עקרוני, מערכת המשפט בישראל, לא חוסמת זכותו של אדם לבוא בשערי בית המשפט.
ואולם, בטרם נפנה לבית המשפט לגבי התנגדות לצוואה, יש לפנות לעורך דין לענייני משפחה וירושה לצורך בחינת הטענות בדבר בטלות הצוואה.
כל אלו הן דוגמאות לעילות של התנגדות לצוואות אשר בגינן, יכול אדם לפנות אל בית המשפט ולדרוש את ביטולה של הצוואה, היות שהיא מפרה את הוראות החוק הנוגעות לצוואה.
בקשה לקבלת צו קיום צוואה:
כאשר אדם נפטר והותיר אחריו צוואה, הרי שזוכי צוואתו רוצים לממש אותה ולחלק ביניהם את נכסי העזבון.
על מנת שיוכלו לעשות זאת, עליהם ראשית לפנות לעורך דין דיני משפחה וירושה אשר ייפעל לקבלת צו קיום צוואה, המעניק תוקף שיפוטי לצוואה.
ללא צו קיום צוואה לא יוכלו הזוכים לרשום את הנכסים השונים על שמם.
לשם קבלת הצו, על הזוכים לפנות לעורך דין משפחה וירושה לצורך הגשת בקשה בכתב או באופן מקוון אל הרשם לענייני ירושה בצירוף מסמכים שונים לרבות כמובן הצוואה עצמה.
במסגרת ההליך, יפורסם דבר הבקשה בעיתונות, כדי לאפשר לכל בעל עניין להגיש התנגדות למתן הצו ככל והוא מתנגד ובידו עילות להתנגדות.
כלומר, לא שהמתנגד אינו שבע רצון מתוכן הצוואה אלא עליו להצביע על פגם מהותי או עילת התנגדות המקימה סיכוי לביטול הצוואה.
יש לציין כי לעיתים עורך דין משפחה יכול לבקש לבטל הוראות מסוימות בצוואה ולאו דווקא את כולה והכל בהתאם לנסיבות העניין.
אדם המבקש להתנגד לתוקפה של צוואה, יגיש את התנגדותו תוך 14 ימים מהמועד בו פורסמה ההודעה בעיתונות אודות הבקשה למתו צו קיום צוואה.
זוהי מסגרת זמן קצרה מאוד ולכן חשוב לפנות באופן מיידי וללא לשיהוי אל עורך דין לענייני משפחה על מנת שיערוך את בקשת ההתנגדות.
כאמור עורך דין לענייני ירושה יכול להמליץ על התנגדות מסיבות שונות, אך בכל מקרה על המתנגד יהיה להציג בסיס ראייתי מוצק בכדי להביא לתוצאה המשפטית הרצויה.
הסמכות לדון בנושא של התנגדות לצוואה נתונה לבית המשפט לענייני משפחה אשר ייבחן את טענות הצדדים.
עורך דין מקצועי בדיני משפחה יידע לזהות את הטענות החזקות הן מטעם הטוען לביטול הצוואה והן מטעם המתנגד לביטולה.
לאחר בירור ההליך בפני בית המשפט בסיועם של עורכי הדין לענייני משפחה ייקבע בית המשפט האם אכן ישנה עילה לפסול את הצוואה.
לעניין זה נציין, כי בית המשפט לענייני משפחה רשאי להורות על בטלותה של הצוואה כולה או של הוראות ספציפיות בלבד.
ניתן לחלק את העילות של התנגדות לצוואה לשני סוגים:
עילות טכניות או צורניות ועילות מהותיות.
הסוג הראשון מתייחס לפגמים בצורתה של הצוואה, כך למשל, אם מדובר בצוואה בכתב יד, קובע החוק כי עליה להיות כולה בכתב ידו של המוריש ושלו בלבד.
צוואה שאינה עונה על דרישה זו, ניתן להתנגד לה ולדרוש את פסילתה.
הסוג השני מתייחס לליקויים בתוכנה של הצוואה ובנסיבות עריכתה ועל כן מדובר בעילות מהותיות.
אחת הנפוצות שבהן היא השפעה בלתי הוגנת, במסגרתה נטען כי הצוואה אינה משקפת את רצונו האמיתי של המצווה, אלא היא תוצאה של התלות שהייתה לו בזוכה או בזוכים.
במקרים בהם התנגדות לצוואה מתקבלת, המשמעות היא הרי שהצוואה, כולה או חלקה נפסלה על ידי בית המשפט.
כעת עולה השאלה כיצד אפוא יחולק העזבון של המנוח אם הצוואה בטלה.
ובכן, ישנן מספר אפשרויות:
אדם עורך צוואה על מנת שיוכל לבחור את יורשיו ולקבוע איזה חלק ברכושו יקבל כל אחד מהם.
משכך, בתי המשפט אינם מקבלים בנקל התנגדות לצוואה.
שהרי, במסגרת הליך זה, ייתכן מאוד והם מונעים מרצון המנוח להתממש.
משמעות הדבר הוא כי נטל ההוכחה על כתפיו של המתנגד באמצעות עורך דין לענייני ירושה מטעמו הוא כבד מאד ועליו לתמוך היטב את טענותיו בראיות מתאימות.
על כן, אם ברצונכם להגיש את התנגדות לצוואות, ישנה חשיבות רבה לייצוג משפטי איכותי של עורך דין צוואות וירושות. לעורך הדין הידע והניסיון בתחום דיני הירושות והצוואות ועל כן, יוכל לבסס את ההתנגדות בצורה הטובה ביותר ולהגדיל את הסיכוי כי תתקבל על ידי בית המשפט.
לעורך דין אביחי דמארי, ניסיון רב והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.
עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.
ככל ואתם נדרשים לטיפול עורך דין בענייני משפחה וירושה הנכם מוזמנים לפנות לעורך דין אביחי דמארי בתחומי המשפחה, ירושה, גירושין ומקרקעין בטל 03-5185888 ובמקרים דחופים בטל: 053-7551900
או השאירו הודעה ונשוב אליכם בהקדם !
בן משפחתכם נפטר? זכיתם בירושה? אתם סבורים שמגיע לכם חלק מירושה? מחזיקים צוואה של קרוב שנפטר? לא ברור לכם מה עליכם לעשות?
עורך דין דיני ירושה אביחי דמארי יעשה לכם סדר (!)
לאחר שפניתם לעורך דין לענייני ירושה וזה פעל להוצאת צו ירושה הרי שיש להבין משמעותו. אם כן, צו ירושה משמעותו הצהרה על זכויות היורשים החוקיים עפ”י חוק הירושה כלומר, זהות היורשים וחלקם בעזבון.
צו ירושה הינו צו משפטי אשר ניתן ע”י הרשם לענייני ירושה או ע”י בית הדין הרבני לאחר שעורך דין לענייני ירושה פנה בבקשה למתן צו ירושה עת בה לא השאיר/ה המנוח/ה צוואה המפרטת את חלוקת עזבונו.
צו הירושה מעניק למעשה אסמכתא משפטית להעברת מלוא הזכויות מכל מין וסוג שהוא שהיו בבעלות המוריש/ה, ע”ש היורשים החוקים כדוגמא: כספים, זכויות סוציאליות, זכויות המופקדות בידי צדדים שלישיים נכסי מקרקעין ועוד.
מבקש צו הירושה אינו מחויב להציג או לאתר את נכסי המנוח/ה על מנת להגיש את הבקשה לצו ירושה שכן, צו הירושה ייעודו הוא להצהיר על זהות היורשים החוקיים ועל חלקם בעזבון.
בקשה לצו ירושה ניתן להגיש לאחד משני גופים – הרשם לענייני ירושה או בית הדין הרבני.
רבים אינם מבחינים בין סוגי הצווים כלומר, מתי יש לבקש צו ירושה ומתי יש לבקש צו קיום צוואה.
ובכן, ההבחנה היא די פשוטה, עת בה המנוח לא השאיר אחריו כל צוואה או הוראה המפרטת את רצונו, בדבר מה ייעשה ברכושו שיותיר לאחר פטירתו אזי, על היורש להגיש בקשה לצו ירושה עפ”י דין באמצעות עורך דין צו ירושה.
לעומת זאת, עת בה המנוח השאיר אחריו צוואה ו/או הוראה המפרטת את רצונו, בדבר מה ייעשה ברכושו לאחר פטירתו אזי, על הנהנה מהצוואה ו/או כל אדם המעוניין בקיום הצוואה להגיש בקשה לצו קיום צוואה בסיוע של עורך דין צו קיום צוואה.
יודגש, כי ניתן להגיש בקשות אלו הן לרשם לענייני ירושה והן לבית הדין הרבני.
לעורך דין אביחי דמארי, ניסיון רב והצלחות מוכחות בניהול הליכים מורכבים בתחום דיני המשפחה וירושה.
עורך דין משפחה וירושה אביחי דמארי מכיר היטב את הרגישות הנדרשת ובתשומת לב לפרטים הקטנים ומעניק שירות משפטי מיטבי ללקוחותיו.
ככל ואתם נדרשים לטיפול עורך דין בענייני משפחה וירושה הנכם מוזמנים לפנות אלינו לשירותי עורך דין אביחי דמארי בתחומי המשפחה, ירושה, גירושין ומקרקעין בטל 03-5185888
ובמקרים דחופים בטל: 053-7551900
עורך דין ירושה עורך דין צוואותצו קיום צוואה מהו? צו קיום צוואה, הינו צו שניתן לבקש לאחר פטירת אדם אשר הותיר אחריו צוואה המפרטת, מה יעשה ברכושו ובעזבונו לאחר פטירתו. כלומר, לא די בכך שהמנוח הותיר אחריו צוואה כתובה...
עו"ד צו ירושה וצו קיום צוואה כאשר בן משפחתכם נפטר ולאחר שמתמודדים עם האובדן עולות שאלות רבות ביחס למצב החדש ביניהן: האם הותיר אחריו המנוח רכוש? האם אתם זכאים לרשת את רכושו? לא...
עורך דין עריכת צוואה חוק הירושה מאפשר לכל אדם לבחור את יורשיו, כלומר, להחליט מי יירש את הרכוש שיותיר אחריו לאחר פטירתו. אולם, לא אחת, מתבצעות טעויות מהותיות בעריכת צוואה, אשר מסכנות את...